Το Κρητικό Ελαιόλαδο απ’ την Ζάκρο Σητείας Κρήτης παράγει ένα πολύτιμο χυμό απ’ τον καρπό που παράγεται στην συγκεκριμένη τοποθεσία, σ’ αυτό συμβάλλουν οι παράγοντες του υψόμετρου, του εδάφους, του νερού και των ιδιαίτερων κλιματικών συνθηκών. Το ελαιόλαδο, είναι πλούσιο σε θρεπτικές αξίες, φρουτώδη γεύση, λαμπερά καταπράσινο χρώμα και φρέσκο άρωμα. Η ιστορία των ελαιώνων, τοποθετείται σε μια ιστορία τεσσάρων χιλιετιών. Όταν ο αρχαιολόγος Ν. Πλάτωνας ανακάλυψε τη μινωική έπαυλη της Κάτω Ζάκρου, ανέσυρε απ’ το πηγάδι του ανακτόρου βρώσιμες ελιές, οι οποίες ήταν συντηρημένες μερικούς αιώνας μέσα σε πήλινο κύπελλο στους θεούς.