Αγουρέλαιο

Στους ελαιώνες της επαρχίας Σητείας, παράγεται το φυσικό λάδι, το οποίο προέρχεται απ’ τις ελιές που δεν έχουν ακόμη ρυτιδωθεί και διατηρούν το πράσινο χρώμα τους, γι’ αυτό και αποκαλείται «Αγουρέλαιο». Έχει λαμπερό, έντονο πράσινο χρώμα, ενώ διαφέρει από το παρθένο ελαιόλαδο γευστικά, αφού είναι έντονα πικρό και πικάντικο με φρουτώδη γεύση. Οι ελιές συλλέγονται στα μέσα Οκτώβρη χειρονακτικά και η επεξεργασία τους γίνεται την ίδια ημέρα. Περιέχει όλες τις βιταμίνες και προβιταμίνες του ελαιολάδου, μέταλλα και πολυφαινόλες, που προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, το ενεργό οξυγόνο και τις ελεύθερες ρίζες. Χρησιμοποιείται συνήθως ωμό.

Terra Zakros agouron

Κατεβάστε το φυλλάδιο

A4_agouron-1